måndag 29 november 2010

Många skuldsatta i Skåne

Konsumentverket och Kronofogden ska nu uppmärksamma faktumet att alltfler konsumenter skuldsätts i Skåne enligt pressrealesen på Konsumentverkets hemsida. Margareta Lindberg, Konsumentverket pratar om vikten att kommunerna satsar på det förebyggande arbetet så att kommunerna kan spara pengar genom att reducera utbetalningar för försörjningstöd?

Vilket förebyggande arbete menar man? Hur kan en väl fungerade Budget - och skuldrådgivning bidra till att minska antalet evighetsgäldenärer när vi inte har de rätta verktygen? Ska vi fortsätta prata debit och kredit med överskuldsatta och moralisera om vikten av en budget? Vad är vår funktion som Budget - och skuldrådgivare i ett samhälle där vi inte har några som helst resurser eller metoder för att göra verklig skillnad?

5 kommentarer:

 1. BUS resurser är väl bara en spegling av obalansen mellan borgenär och gäldenär. Kronofogden har en massa resurser för att säkra tillgångar men inga för att hjälpa eller rehabilitera. Skuldsanering är det ju ingen som får, jag vet, har sökt 4 gånger och fått lika många avslag. Kronofogden är inte neutral, jämför antalet rehabiliterade mot de som år efter år utmäts.

  -Grabben i graven bredvid

  SvaraRadera
 2. Verktyget skuldsanering ligger i fel händer. Då Kronofogden först skapar skuldsättning, och ser inget syfte i att minska antalet överskuldsatta.

  Därför finns cirka 200 000 skuldsatta i deras register med skuldbördor från 80- och 90-talet.

  Det säger väl allt, eller?

  NoCash

  En grabb till i graven bredvid!

  SvaraRadera
 3. Ja, inte märker man av dessa punktinsatser från Konsumentverket och Kronofogden. Är det interna insatser må tro?

  RogerBusare

  SvaraRadera
 4. Precis vilka förebyggande insatser?

  Anette Sundström
  Falköping

  SvaraRadera
 5. Kronofogden är orsaken till att jag inte vågar öppna dörren ellr gå ut.

  Anna

  SvaraRadera